Warning: Creating default object from empty value in /home/rtodorovsky/addon_domains/bankoftheyear.bg/www/root/plugins/system/helix/core/wp_shortcodes.php on line 97
Банка на годината е Пощенска банка

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rtodorovsky/addon_domains/bankoftheyear.bg/www/root/plugins/system/helix3/core/classes/menu.php on line 89

Банка на годината е Пощенска банка

На церемония в Гранд хотел Милениум София, Асоциация Банка на годината връчи своите годишни банкови награди за 2019-а.

Церемонията за авторитетния приз „Банка на годината“ традиционо събира финансисти, банкери и бизнесмени. В условията на пандемия тази година тя се проведе в ограничен кръг, при спазването на всички мерки за безопасност. 

Носител на голямата награда „Банка на годината“ е Пощенска банка, а в останалите категории наградите получиха: 

  • Пазарен дял - УниКредит Булбанк
  • Ефективност - Райфайзен банк 
  • Динамика на развитие - Пощенска банка
  • Чуждестранен банков клон - Ситибанк Европа, клон България

Специална награда за изключителен принос към българската банкова система получи г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Класацията Банка на годината е създадена през 1992 г. През годините критериите за оценяване и методиката претърпяха различни промени, но без отклонение от принципите на класацията. От самото си създаване до днес оценката на банките винаги се е извършвала на база на публична финансова информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките. Наградите „Банка на годината” отговарят на съвременната финансова реалност, като същевременно запазват духа на традицията и и отчитат тенденциите в модерния банков бизнес, коментира председателят на УС на Асоциацията - Валентин Панайотов.

Спонсори

Партньори